BEKABELING

BEKABELING

 • NYCWY is een Duitse installatie grondkabel welke een prijsvoordeel bied ten opzichte van de Nederlandse YMvK-as. Deze kabel is zeer geschikt als voedingskabel voor hoofd- en onderverdeel inrichtingen maar wordt vooral ingezet voor tijdelijke installaties zoals op bouw- en sloop terreinen en op terreinen in eigen beheer.

  De NYCWY heeft een koperen concentrische geleider om de aders welke als aardscherm dienst doet. Deze concentrische geleider is bij de NYCWY tot 10mm² om de kabel “gedraaid”, bij de grotere diameters ligt deze geleider in een golfpatroon zodat die niet onderbroken hoeft te worden wanneer er een aftakking van de hoofdgeleider gemaakt dient te worden.

  Wij leveren NYCWY kabel in alle gangbare handelslengtes. Bij grote kwadraturen kunnen wij de kabel ook leveren op het door u gewenste aantal meters. Heeft u vragen over NYCWY kabel neemt u dan gerust contact met ons op.

  Neem contact op

   

   

 • YMvKas kabel (grondkabel) is de Nederlandse installatie grondkabel bedoeld voor aanleg direct in de grond. Deze kabel is zeer geschikt als voedingskabel voor hoofd- en onderverdeelinrichtingen en iedere andere installatie tot 1kV. De YMvKas kabel is voorzien van een staaldraden afscherming.

  Bij de VO-YMvKas betreft het een gevlochten staaldraden afscherming met onder het vlechtwerk een aardlitze, bij de VG-YMvK as is het een afscherming van staaldraden in combinatie met koperdraden voor de aarde.

  Neem contact op

   

 • YMvK is de Nederlandse installatie kabel bedoeld voor laagspanningsinstallatie tot 1kV. De YMvK mag in kabelgoten gelegd- en gebundeld worden.

  YMvK-ss is gelijk aan de YMvK echter voorzien van een soepele klasse 5 geleider. Dat maakt de YMvK-ss beter te verwerken in situaties waar veel bochten zitten, denk hierbij bijvoorbeeld aan aanleg onder computervloeren of boven systeemplafonds.

  Vanaf 10 mm² is het raadzaam om YMvK-ss kabel te gebruiken bij veel bochten.

  Neem contact op

 •  

  Een COAXIALE Kabel of COAX kabel is een ronde afgeschermde kabel met een ‘hart’ en een ‘mantel’, die o.a. wordt gebruikt voor Televisie, Radio, Schotel, Zend apparatuur en Ethernet-verbindingen.  De kabel bestaat uit een geleidende koperen kern met daaromheen een isolerende laag, een laag van gevlochten draad (afscherming) in een niet-geleidende buitenlaag. Coaxkabel is ongevoelig voor storing.

  Neem contact op

 •  

  YELLOWLINE is de aluminium grondkabel met ronde aders, verhoogde herkenbaarheid en kema keur KCQ.

   

  De YELLOWLINE wordt veelal gebruikt als grondkabel bij land- en tuinbouwprojecten, nieuwbouwprojecten, in de bouw en zeker ook in de utiliteitsbouw zowel in de grond als in de kabelgoten.

   

  De kabel is voorzien van ronde aders hetgeen het aansluiten vergemakkelijkt en de kabel flexibeler maakt. Verder is de kabel voorzien van drie gele strepen over de lengte van de kabel. Dit verhoogd de herkenbaarheid en verminderd de kans op diefstal. Standaard is de kabel voorzien van CE, Kema Keur KCQ en voldoet aan de RoHS wetgeving. 

   

  De YELLOWLINE kan optioneel geleverd worden met uitgebreid geteste kabelschoenen en krimpkous. 

  Neem contact op

   

   

  • Laagspanning 0,6/1 (1,2) kV, Telecommunicatie en Signalisatie
  • Binnen / Buiten ondergronds, bovengronds, onder water, in kabelgoten

  Neem contact op