ICY

Vanwege onze passie voor duurzaamheid was de link met ICY snel gelegd. Daarnaast is ICY al jarenlang een bekend gezicht in de Recreatiemarkt, waar gewoonweg nog zeer veel energie te besparen valt. Zeker in accommodaties die verhuurd worden aan derden.

ICY over ICY:

Bij I.C.Y. (spreek uit ‘I see why’) willen we graag de slimste van de klas zijn. De eerste zijn die met een totaal innovatief concept komt als oplossing van een bekend probleem. De gemakkelijkste oplossing bieden voor wat onoplosbaar lijkt. Een uniek product maken dat ook voor een brede groep klanten toepasbaar is.

I.C.Y. is uitgegroeid van een droom van één uitvinder tot een full-service bedrijf dat nu de dromen en wensen van anderen uit kan laten komen.

Kwaliteit en duurzaamheid:

Natuurlijk wilt u zo slim mogelijk investeren in nieuwe technologieën. Wij proberen een zo laag mogelijk investering te combineren met een kwalitatief hoogstaand product dat lang meegaat. Zo behaalt u een optimaal rendement.

Eenvoudige installatie en bedieningsgemak:

De producten die wij maken moeten snel en eenvoudig te installeren zijn, wat de anders vaak hoge implementatiekosten zo laag mogelijk houdt. Wij streven naar producten die gemakkelijk zijn in gebruik en onderhoud en bieden een unieke garantie- en reparatieservice.

Feedback van klanten:

Om onze producten innovatief te houden luisteren wij naar onze klanten. Wensen en aanmerkingen verwerken wij in nieuwe versies of nieuwe producten. Ook volgen wij de ontwikkeling van nieuwe technologieën op de voet om u steeds nieuwe innovaties te kunnen blijven bieden.

Onze ICY producten

 • ICY Timer Thermostaat

  ICY heeft speciaal een serie thermostaten ontwikkeld voor toepassing in ruimten waarvan de gebruiker niet degene is die de energierekening moet betalen.

   

  Deze Timer-Thermostaten hebben, zoals de naam al zegt, een timer die ervoor zorgt dat de thermostaat na een door u als eigenaar gekozen tijd terugschakelt naar een lagere temperatuur. Afhankelijk van de versie die u kiest, gebeurt dat op basis van bediening of beweging. De Timer-Thermostaat Expert kunt u zelfs via ICY Control Center laten koppelen aan uw huidige reserveringssysteem.

   

  Deze thermostaten kenmerken zich door:
  •vandaalbestendigheid
  •beveiliging met pincode
  •robuust
  •hoge energiebesparingen van 20% tot wel 50%, afhankelijk van de situatie waarin de thermostaat gebruikt wordt.

   

  Hierbij valt te denken aan huurbungalows, verenigingsgebouwen, kantoren, hotelkamers en bijvoorbeeld studentenhuisvesting.
  Vaak worden in deze ruimten een raam, deur of een schuifpui opengezet voor wat frisse lucht, waardoor de verwarming juist nog harder moet werken om de ingestelde temperatuur vast te houden.

   

  Met de timer-thermostaten van ICY kan de temperatuur op een slimmere manier worden geregeld, zonder dat er wordt ingeboet aan warmtecomfort. Op basis van aanwezigheidsdetectie kan worden bepaald wanneer de ruimte moet worden verwarmd, zodat een kachel niet onnodig 24 uur brandt.

 • ICY Slimme Thermostaat

  Er valt veel geld te besparen met een goede kamerthermostaat. U heeft wellicht de commercial van Essent gezien. Hoe vaak vergeet u niet de thermostaat lager te zetten als u de deur uitgaat of wanneer u gaat slapen?

  Zelfs met een normale klokthermostaat is het lastig de behoefte aan verwarming af te stemmen op uw leefgedrag, omdat uw schema en dat van uw gezin soms per dag verschilt.

  Met de Slimme Thermostaat kunt u door de unieke aanwezigheidsdetectie tot 26% op uw energierekening besparen.

  Deze modulerende thermostaat volgt uw leefpatroon zonder lastige bediening en schakelt automatisch naar een lagere temperatuur als u er niet bent!

  Daarnaast kunt u ook eenvoudig een dag- of weekklok instellen via de software “ICY Thermostat Assistant”. Deze is gratis te downloaden van de ICY website onder de link downloads.

  De Slimme thermostaat is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

 •  ICY Pompschakelaar Vloerverwarming

  Energiebesparing
  De pompschakelaar bespaart energie doordat hiermee de pomp van de vloerverwarming alleen ingeschakeld is als de CV ketel ook is ingeschakeld. Om die reden is de pompschakelaar in ongeveer één jaar terugverdiend.

  Eenvoudige Installatie
  De pompschakelaar is zeer eenvoudig zelf te monteren. De pompschakelaar steekt u in het stopcontact. De stekker van de vloerverwarmingsverdeler gaat vervolgens in de pompschakelaar. Het klemmetje klikt u op de aanvoerleiding van de vloerverdeler van de vloerverwarming.

  Langere levensduur pomp
  De pomp draait niet meer full-time en gaat dus langer mee. Elke 24 uur wordt de pomp kortstondig ingeschakeld om vastzitten van de pomp te voorkomen.

 • Accommodation Control Unit

  Deze unit vormt op de individuele locaties de schakel tussen het ICY-Net en de op de betreffende locatie aanwezige apparatuur. Daarnaast is dit apparaat standaard uitgerust met:
  • 4 universele ingangen (voor een potentiaal vrij schakel contact).
  • 4 universele uitgangen (schakelen max. 24V 0,1A naar massa).
  • Vorstalarmering.
  • Spanningsverliesalarm.